Amikor egy beszélgetésben felhozom, hogy lepkéket keltetek otthon, a legelső kérdés általában az, hogy ez mégis hogyan jött. (engem pedig meglep, hogy elsőként hogyhogy nem a mentális egészségem vitatják, amiért ilyeneket csinálok 😀 )

Ez a dolog egy kicsit így hirtelen, derült égből érkezett. Legalábbis az elhatározás.

A magokat a TikTok vetette el, belebotlottam egy olyan videóba, amikor egy éjjeli lepke volt valakinek a kezén. Szép volt meg minden, de pörgettem tovább. Utána még vagy kétszer futottam bele ilyen videóba.

Azután 2021-ben, egy szép szeptemberi napon munka utáni ideglevezető sétát tartottam, és éppen úton voltam a kedvenc fagyizóm felé. És tényleg abszolút a semmiből megfogant egy ilyen ötlet, hogy mi lenne, ha megnézném a neten, hogy lehet-e itthon lepkebábokat szerezni.

Kikértem a fagyit, leültem a teraszon és rágugliztam…

És láss csodát, rekord sebesség alatt megtaláltam a Motobutterfly.hu oldalt, ami pont ezzel foglalkozik, lepkebábokat lehet tőlük rendelni.

Ebben az egész lepkézésben több sorsszerűséget is látok. 😀 Az egyik ez, hogy egyszer csak séta alatt bevillant az ötlet. A másik meg az, hogy pont rendelési időszak volt, és pont volt még készlet.
Azóta megtapasztaltam, hogy általában havonta egyszer van náluk rendelési időszak, és én akkor pont beletenyereltem. Mondhatni az Univerzum is azt akarta, hogy kipróbáljam a dolgot. 🙂
(Biztos van még további sorsszerűség is, csak még nem látom az összképet…)

Arra is emlékszem, hogy kezdésnek 4 bábot rendeltem tőlük, egy éjjeli lepkét, egy nektáros nappalit és két gyümölcsevő nappalit.

És íme, így indult ez a történet. 🙂