Csütörtök este vettem egy nagy levegőt és nekivágtam átszámolni a még életben lévő hernyókat. És jól láttam, hogy rengetegen elhullottak a fejlődés első szakaszában. Kicsit sokkolt a szám.
Az 1017 kikelt hernyóból most már csak 150 van. Gyakorlatilag megtizedelődött az állomány, és nem hinném, hogy ez normális. 😓

Az okot viszont nem látom. Rendszeresen cseréltem a leveleket, takarítottam alattuk az ürüléket. Oké, nem tudtam napi 1 órát rászánni és mindig átcseréli mindent. Nem is lett volna jó abból a szempontból, hogy túl sokat bolygattam volna a hernyókat. De nem hagytam őket napokra sorsukra, és most már az ágakat is vízbe teszem, hogy tovább maradjon friss a táplálék.

A levél sem hiszem, hogy vegyszerrel mérgezett, mert akkor mind elhullottak volna. Hely és elegendő táplálék végig adott volt nekik.

Ez a kánikula esélyes, hogy nem tesz jót. A génállománynak még rendben kellene lennie, nem egy nagyon belterjes a szaporulat. Szóval tényleg nem értem.

De sajnos ez van, így megyünk tovább, remélem a többiek innen már szépen és dinamikusan fognak fejlődni. A többség most járhat úgy 3. vedlés előtt.

20. nap: július 15.
Méret: 42 mm