Ez lesz az utolsó napló bejegyzés dátummal és méricskéléssel, ugyanis a hernyók többsége elérte a végleges méretét. Ezután már csak egy vedlésük lesz, de az már a gubón belül történik és utána átalakulnak bábbá.

Azt még nem mondtam el a Luna hernyókról, hogy nagyon hangosan esznek. De tényleg! 😄
Valami elképesztő, hogy milyen hangosan rágcsálnak. Napközben van forgalom zaj, még úgy is hallom, éjjel azonban kész live ASMR a háttérben. 😂

Elhullások továbbra is vannak, és meg kell valljam, nagyon idegesít. Tavaly is felneveltem két kör luna hernyót, idén is ez a második, szóval tapasztalat már van. Eszközök is vannak és kiforrott rutin.
Konzultáltam ezzel kapcsolatban, és úgy tűnik a megfejtés abban rejlik, hogy túl sokan voltak. Ugyan nem „nyomorogtak” ezren egy kicsike dobozban, és tápnövény is volt mindig előttük/alattuk, de a normális fejlődéshez kell, hogy ennél lényegesen szellősebben legyenek. Ha kell 20 dobozba szeparálva, de ennyi hernyó nem lehet összezárva.
Megtanultam a leckét. 😕

Az elmúlt napokban voltak többen is, akiket elcsíptem, hogy vedlenek, és már csak egy kis bőr maradt, amiből nem tudtak kibújni. Nekik segítettem kis szemöldök csipesszel, hogy tutira ne fulladjanak bele a folyamatba.

A végső mérethez lemértem a tíz legnagyobb hernyót, átlag 66-72 mm hosszúra nőnek meg az egészséges bábozódásra kész példányok.

30. nap: július 25.
Méret: 66-72 mm